Lenka Krásová
Glazovaná mrkev
zeleninové před více než 5 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 40g másla + 1 lžíce sádla
- 6 stroužků česneku
- 50g třtinového cukru
- 1 lžička koriandrových semínek
- šťáva ze 2 menších pomerančů
- 4 snítky tymiánu
- 3 svazky malé mrkve s natí (cca 1kg), oloupané, kousky natě ponechané
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
1 V kastrolu rozpusťte máslo se sádlem. Rozmáčkněte česnek plochou stranou nože a přidejte do hrnce společně s cukrem, koriandrovými semínky, pomerančovou šťávou a snítkami tymiánu. Poté přidejte mrkev v jedné vrstvě, osolte a opepřete, přiklopte a ztlumte. Duste 12-15 minut doměkka.
2 Odklopte a míchejte dalších 5 minut, až mrkev bude lepkavá a karamelizovaná.