Lenka Krásová
Hlávkový salát s kuřetem & jarní cibulkou
Saláty před více než 5 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 l drůbežího vývaru
- 4 jarní cibulky, očištěné a rozpůlené
- 2x 200g kuřecí prsní řízek
- 1 hlávkový salát, očištěný, listy rozdělené, případně natrhané na kousky
- 2 celerové řapíky, nakrájené škrabkou na tenké dlouhé plátky
- 2 lžíce kůry z biocitronu nakrájené na nudličky
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě drcený barevný pepř
Postup
1 Nejdřív si připravte zálivku: všechny přísady 2 minuty prohřívejte v rendlíku na nízkém plameni, pak odstavte.
2 Do širšího hrnce vlijte vývar a přiveďte ho těsně pod bod varu. Na 5 minut do něj dejte jarní cibulky, pak je vyjměte. Poté na 15 minut vložte maso, aby se důkladně prohřálo a uvařilo.
3 Hotové maso nakrájejte napříč na silnější plátky a podávejte se salátem, řapíkatým celerem a jarními cibulkami, přelité zálivkou.