Marti
Lasagne z grilované zeleniny
Vege před více než 6 roky z www.worn.cz
Ingredience
- 1 větší cuketa
- 1 větší lilek
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- olivový olej
- balení lasagní
- malou cibuli
- stroužek česneku
- 2x400g konzervu sekaných rajčat
- tymián
- sůl
- pepř
- špetku chilli
- 300ml mléka
- 60g másla
- 4 lžíce hladké mouky
- špetku muškátového oříšku
- 2 koule mozzarelly
- 100g parmazánu - See more at: http://www.worn.cz/food-drink/recept-lasagne-z-grilovane-zeleniny/#sthash.R323dkS6.dpuf
Postup
Cuketu a lilek nakrájejte na plátky tenké asi půl centimetru, papriky na tenké plátky. Takto připravenou zeleninu ogrilujte na troše olivového oleje na grilovací pánvi (nebo kontaktním grilu), dokud se na nich neobjeví výrazná opečená mřížka.
Nadrobno nasekanou cibuli a česnek zpěňte na oleji a přidejte sekaná rajčata a tymián. Omáčku na mírném ohni provářejte minimálně 20 minut, ideálně tak ¾ hodiny, na závěr dosolte, opepřete a přidejte chilli. Během vaření popřípadě přidejte trochu vody, aby byla hotová omáčka polotekutá.
Na bešamel rozpusťte na pánvi máslo, přidejte mouku a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Po malých dávkách vmíchávejte mléko a nakonec dosolte a přidejte muškátový oříšek.
Nyní už můžete skládat do zapékací mísy. Začněte trochou rajčatové omáčky, na níž rozložte část lasagní. Pokračujte asi polovinou rajčatové omáčky, přidejte polovinu plátků zeleniny, plátky mozzarelly a polovinu bešamelu. Vše přikryjte plátky lasagní a pokračujte zase omáčkou, zeleninou, mozzarelou a celou mísu zakončete bešamelem. Navrch pak nastrouhejte parmazán a zapečte v troubě předehřáté na 200°C asi 45 minut. - See more at: http://www.worn.cz/food-drink/recept-lasagne-z-grilovane-zeleniny/#sthash.R323dkS6.dpuf