Klára Matulková
VEGETARIÁNSKÝ BURGER Z KUSKUSU
Hlavní jídla před více než 6 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 100 g kuskusu ABio
- 100 ml zel. vývaru ABio
- 2 lžíce slunečnicového oleje AQ
- 1 malá cibulka
- 2 stroužky česneku
- 1 malá chilli paprička, zbavená semeníku
- 1 lžička kmínu
- půl lžicky mletého pepře
- 1 plechovka nakládaných bílých fazolí, slitá
- 2 lžíce koriandru AQ
- 1 citron
- 1 vejce, našlehané vidličkou
- sůl
- 4 housky, směs salátových lístku, okurky nakládačky a ostrý kečup k podávání
Postup
Jste vegetariáni a přesto byste si rádi vychutnali dobrý burger? Zkuste náš vegetariánský burger z kuskusu.
1) Kuskus přesypte do mísy, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte 5 minut stát. Pak jej promíchejte vidličkou.
2) Mezitím rozpalte 1 lžíci oleje ve velké pánvi.
3) Přidejte najemno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte 5 minut.
4) Přimíchejte kmín a pepř a opékejte 1 až 2 minuty dokřupava.
5) Fazole dejte do velké mísy, pořádne je rozmačkejte (vidličkou nebo štouchadlem na brambory), a pak k nim přidejte cibulovou směs, kuskus, nasekaný koriandr, nastrouhanou kůru
z citronu a vejce. Promíchejte a dobře osolte.
6) Ze směsi udělejte 4 burgery a dejte je na chvíli do lednice.
7) Troubu předehřejte na 180°C.
8) Zbylý olej rozpalte v pánvi, a pak na něm 2 minuty z každé strany osmažte burgery.
9) Potom je 6 až 8 minut dopečte v troubě.
10) Housky podélně překrojte, na spodní díly dejte salát a kečup, navrch burgry a plátky okurky.