Karol
Tatarák po italsku
Chuťovky před téměř 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 500 g hovězí svíčkové (pokud sekáte), roštěné nebo válečku (pokud melete) od prověřeného řezníka
- asi 100 ml panenského olivového oleje
- 125 g strouhaného parmazánu
- 2–3 lžičky chilli pasty (viz Něco navíc)
- 1 stroužek česneku, drcený
- hrst kaparů, nasekaných nahrubo
- hrst zelených oliv, bez pecky a nasekaných nahrubo
- hrst bazalky, nasekané nahrubo
- šťáva z 1 citronu
- mořská sůl
- salát frisée na ozdobení
- italský chléb k podávání, opečený
Postup
1 Svíčkovou stačí nasekat na drobné kostičky, roštěnku umelte jednou, váleček dvakrát.
2 Maso promíchejte s ostatními přísadami. Řiďte se vlastní chutí jako při přípravě jakéhokoli jiného tataráku. Rozhodně nevynechávejte citron, jeho chuť v kombinaci s olivovým olejem tvoří dokonalou harmonii. Podávejte s chlebem a ozdobené frisée.
KATČINY RADY
Na přiostření můžete použít harissu nebo jinou chilli pastu. Moje oblíbená je tzv. bomba calabrese – hrubá pasta z chilli papriček, grilovaného lilku, artyčoků, hříbků, sušených rajčat, olivového oleje a oregana. Vozím si ji z Itálie.