Karol
Pomalu pečený roastbeef
Maso před téměř 7 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 1 kg hovězího masa v celku (svíčková, vysoký roštěnec)
- 4–5 stroužků česneku
- sůl, černý pepř
- kajenský pepř
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 g malých brambor
- 4 mrkve
- 10 šalotek
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu listopad 2011.
1. Maso dobře o myjte a osušte. Rovnoměrně do něj udělejte několik zářezů a ukryjte do nich plátky česneku. Pak maso ze všech stran dobře osolte a okořeňte oběma druhy pepře.
2. Máslo a olej zahřejte v pánvi a pak na tuku ze všech stran zprudka opečte
maso. To položte na mřížku doprostřed pekáče. Okolo dejte omyté brambory (větší přepůlte), přepůlené mrkve a oloupané šalotky. Přidejte vodu, aby jí bylo 2,5 cm ode dna. Pečte při 90 °C 1,5 hodiny.
• 250 g, 100 g = 7,16 Kč
• 1 ks