Peťule Vrtule
Cantuccini (Sušenky Cantuccini)
dezerty před téměř 7 roky z www.sitalemvkuchyni.cz
Ingredience
- 2 vejce
- 250g cukru krupice
- 125g loupaných mandlí
- 125g neloupaných mandlí
- 125g lískových oříšků
- 250g hladké mouky
- ½ prášku do pečiva
- citronová kůra
Postup
Tento docela jednoduchý recept oceníte především v zimě. Cantuccini vás příjemně zahřejí. Podávají se totiž omočené ve voňavém dezertním víně.
Vejce vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou, přidáme mandle a ořechy, kypřící prášek a prosátou mouku. Ze směsi vypracujeme těsto, na plechu s pečícím papírem vytvoříme z těsta 2 stejné válečky, které potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25min. Ještě za tepla nakrájíme na stejně široké proužky a necháme vystydnout.
TIP:
1. Cantuccini v pohode krájam vychladnuté zúbkovaným nožom na chlieb. Tento postup sa mi osvedčil, lepšie sa krájajú oriešky a viac estetické :o)
2. Oriešky kombinujem a odporúčam verziu s pomarančovou kôrou.
3. Používam trstinový cukor.