Karol
Treska v papilotě
Ryby a seafood před téměř 7 roky z kitchenette.cz
Ingredience
- 800 g rybího filetu tresky (skvělý je také okoun nilský, halibut)
- 1 střední cuketa
- 400 g chuťově výrazných rajčat
- 4 polévkové lžíce oliv typu taggiasca
- čerstvá bazalka
- extra panenský olivový olej
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- 4 archy papíru na pečení (35x35 cm)
- provázek
Postup
1.
Připravte si všechny ingredience. Rajčata nakrájejte na střední kousky, cuketu na kostičky. Rybu omyjte a osušte. Zároveň si také předehřejte troubu na 200° C program Horký vzduch.
2.
Rozložte si jeden arch papíru na pečení. Do středu umístěte čtvrtinový podíl rajčat i cukety, 200 g rybího filetu, 1 polévkovou lžíci oliv. Vše lehce osolte a popřípadě i opepřete, můžete také lehce zakápnout olejem z těchto aromatických oliv nebo přímo olivovým olejem, jaký doma používáte. Teď už jen stáhnout papír a vytvořit tak pevně utažený balíček, který bude neprodyšně uzavřený.
3.
Stejným postupem připravte zbývající porce a dejte společně péct do předehřáté trouby na 15 minut. V případě, že jsou porce větší, prodlužte dobu pečení na 20 minut. Uvnitř balíčku se vytvoří pára a ryba se zeleninou budou v podstatě vařené v páře za účasti všech aromat, které se krásně uvolní a přenesou na ostatní ingredience. Uvidíte sami, že právě tyto staré odrůdy oliv mají velký chuťový potenciál a také, že opravdu ucítíte bazalku v rybě. Hotové papiloty servírujte uzavřené, aby si každý ten svůj rozbalil a mohl si užít i to skvělé aroma. Toto servírování má ještě další výhodu, že ryba zůstane déle pěkně teplá.