Klára Matulková
HERMELÍNOVÝ DIP
Hlavní jídla před téměř 7 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 5 větších rajčat, rozpůlených, zbavených semínek
- 60 ml balzamikového octa
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžíce rozmarýnových lístků, nasekaných
- 2 hermelíny, zbavené bílých okrajů, pokojové teploty, nakrájené na kostky
- 225 g smetanového sýra
- hrst bazalkových lístků, natrhaných
Postup
Troubu zahřejte na 230 °C. Rajčata položte řezem nahoru na plech, pokapejte octem a olejem, posypejte solí, pepřem, česnekem a rozmarýnem. Pečte 30 minut, nechte vychladnout a nasekejte. Ztlumte troubu na 180 °C. Promixujte oba sýry, vmíchejte rajčata a bazalku, rozdělte do zapékacích misek, 25 minut pečte. Vyndejte a po 10 minutách jezte s tousty.