Jarka Jelinkova
Pařížské kostky
Má oblíbená jídla před více než 7 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- Těsto 3 vejce 1 sklenka cukru krupice 1 sklenka mléka 1/2 sklenky oleje 2 sklenky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa Pařížský krém 0,5 l mléka 150 g másla 150 g ztuženého tuku IVA 50 g čokolády na vaření 1 lžíce kakaa
Postup
Den předem si připravíme pařížský krém. Do kastrolu dáme mléko, máslo a tuk. Zahříváme až k varu, ale nevaříme! Stáhneme z kamen, přidáme čokoládu, která se teplem rozehřeje. Necháme chvíli prochladnout a pak mixujeme 4 minuty. Uložíme do ledničky nejlépe do druhého dne, minimálně 6 hodin. Pak vyšleháme do hustého krému (velmi rychle).
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přidáme ostatní, nakonec mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 10 min. Necháme vychladnout, pak potřeme pikantním džemem, na to navršíme pařížský krém. Povrch můžeme posypat strouhanou čokoládou (např. Margot), nebo posypat Grankem.