Jarka Jelinkova
Roláda s pařížským krémem
Má oblíbená jídla před více než 7 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 5 ks vajec - žloutky a bílky zvlášť
- 5 lžic cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce oleje
- 1ks vanilkový cukr
- 1/4 litru mléka
- 3 ks žloutky
- 2 dkg čokolády hořké
- 2 dkg kakaa
- 10 dkg cukru
- 5 dkg polohrubé mouky
- 1 ks máslo
- vlašské ořechy na obalení
Postup
Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidat mouku, olej a nakonec vmíchat sníh z bílků. Péct v předehřáté troubě na 180st. asi 12 minut podle trouby, nesmí se přepéct. S pečícím papírem sundáme a dáme na linku vychladnout. Nebo můžeme s pečícím papírem po chvíli stočit, než si dokončíme krém.
Z uvedených surovin si den předem svaříme hustou kaši a dáme jí přes noc do lednice. Kaši z lednice druhý den vyndáme a necháme chvíli při pokojové teplotě a následně do ní přimixujeme postupně 1 máslo rovněž pokojové teploty.
Roládu potřeme krémem, zarolujeme, zdobíme dle fantazie a necháme chladit v lednici.