Jarka Jelinkova
Osvěžující roláda s pomerančovým krémem
Má oblíbená jídla před více než 7 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 5 ks bílky
- 1 bal. vanilkový cukr
- 2 PL krupicový cukr
- 5 ks žloutky
- 1 PL olej
- 3 PL hl. mouka
- 250 ml šlehačka
- 1 bal. mascarpone
- 2 KL pomerančová pasta
- dle chuti cukr moučka
Postup
Vyšleháme do tuha 5 bílků, 1 vanilkový cukr a 2PL krupicového cukru, přidáme 5 žloutků a 1PL oleje, pak už jen vařečkou vmícháme 3PL hl. mouky.
Pekla jsem na 170 v HV asi 10 minut.
Krém:
250ml šlehačky na šlehání, 1 mascarpone a 2KL pomerančové pasty a cukr moučka dle chuti. Vše vyšleháme do tuha.
Roláda se netrhá, plnila jsem hned po vychladnutí, netočila jsem jí dřiv, až s krémem :-) Pasta koupená v dortisimu.
Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL