Jarka Jelinkova
Řezy s vaječným likérem
Má oblíbená jídla před více než 7 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- Piškot: 5 vajec 3 lžíce moučkového cukru 2 lžíce oleje 2-3 lžíce horké vody 5 lžic polohrubé mouky 2 lžíce kakaa 0,5 prášku do pečiva marmeláda na potřeníKrém: 750 ml mléka 3 vanilkové pudinky (nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý) 200 ml vaječného koňaku 250 g másla 3 lžíce moučkového cukruPařížská šlehačka: 2x nejlépe 40% šlehačka-drží tvar několik dní (nebo rostlinná šlehačka Cremefine na šlehání) 1 lžíce cukru 2 lžíce kakaa
Postup
Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou(zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
Připravíme si krém: Z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).
Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.
Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte)
Ozdobíme dle fantazie…