Jarka Jelinkova
Kremrole
Má oblíbená jídla před více než 7 roky z www.brydova.cz
Ingredience
Postup
KONTAKT O MNĚ
DOMŮ
BLOČEK
KURZY
NÁPADY
RECEPTY
O MNĚ
TECHNIKY
MOUČNÍKY
Kremrole
31.03.2010 NAPSAL ADMIN 0
Nejlepší kremrole na světě jsou od mé mamky z Kadaně… rozhodla jsem se, že je pro vás vyzkouším udělat a nafotit postup… takže zapomeňte na listové těsto a šlehačku….
Na kremrole budete potřebovat:
400g hladké mouky
250g másla (případně půl na půl máslo a Heru)
200 ml smetany na šlehání
1 rovnou lžíci octa
špetku soli
Ze surovin uděláme těsto, které necháme přes noc odpočinout zabalené v ledničce.
Na vařený sníh budeme potřebovat 6 bílků a 360g pískového cukru.
Těsto rozválejte za mírného podsypání a nařežte na pruhy. Ty namotávejte na kovové trubičky. Prodávají se přímo trubičky na kremrole – nejsou dozavřené, takže se dají stisknout a tím zmenší průměr a hotové kremrole z nich jdou krásně sundat.
Tady jsem zapoměla jeden malý detail (sice to není dramatická chyba, ale namotané kremrole by se měly ještě potřít rozšlehaným žloutkem.
A šup s nima do trouby vyhřáté na 180st. Pečeme do zezlátnutí.
Po mírném vychladnutí stáhneme upečené kremrole z trubiček.
Vařený sníh do kremrolí připravíte tak, že si do šesti bílků přidáte 360g pískového cukru (cukru krupice) a začnete šlehat nad vodní párou.
Já to dělám tak, že mísu položím na hrnec, ve kterém vře voda a šlehám….
Teď začíná nejnudnější část – cca 10 minut šleháme bílky nad vodní parou. Hotový bílkový krém poznáme tak, že na se na povrchu udrží špičky, které vytáhneme.
Mírně prochladlý sníh naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme jej do kremrolí – vždy z jedné i druhé strany.
Naplněné nechejte ztuhnout – resp. ztuhnout sníh.
Nezapomeňte pocukrovat moučkovým cukrem, protože těsto samo o sobě není vůbec sladké. Sladkou chuť kremrolí dělá krém a pocukrování.
Klidně můžete stejné kremrole naplnit naslano 🙂
Tak a hotovo… takto vypadají, když se nezapomenou pomazat před pečením rozšlehaným žloutkem.
Z této dávky uděláte cca 35ks.
Kam pokračovat?
Makový koláč s arašídovou drobenkou
12 Srp 2016
Arašídové sušenky
31 Čvc 2016
RAWláda
07 Čvc 2016
SOCIÁLNÍ SÍTĚ
VZKAZY
Vítejte na nové verzi stránek, stále se na nich pracuje. Z celkového počtu článků, kterých je více než 1300 je upravených a oštítkovaných pouze necelá čtvrtina. Proto používejte i hlavní lištu či vyhledávání.
Děkuji za pochopení
Monika Brýdová
NEJČTENĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY
Chia puding
Sukně se spodničkou
Datlovo-ořechové zákusky
Bezlepkové vafle
Karbanátky z červené čočky a tempehu
Detox podle Mačingové
FACEBOOK
CHCETE VĚDĚT VÍC?
ŠTÍTKY
AKCE BATIKA BEZLEPKOVÉ BLOG BRAMBORY BURGER DECOUPAGE DEKORACE DIY DÁREK DÝNĚ DĚTSKÁ DÍLNA FASHION FIMO HOUBY HRAČKA KURZY LUŠTĚNINY LÉTO MANDALA MOUČNÍK MÓDA NUTRIBULLET NÁPAD NÁVOD OVOCE OŘECHY PAPÍR PEČIVO PODZIM POLÉVKA POMAZÁNKA RAW RECEPT RECYKLACE SMOOTHIE SNÍDANĚ TEXTIL TOFU VEGAN VEGETARIÁN VÁNOCE ZELENINA ŠABLONA ŠPERK
INSTAGRAM
@monikatynaLepší být vadná a vysmátá, než bezvadná a vysátá :-) Recepty k obrázkům s vegan jídlem najdete na mých stránkách
Více...Sledovat Instagramu!
FLICKR
TOPLIST
RSS
www.brydova.cz/feed
Web pro vás připravili Jakub Meinlschmidt & Monika Brýdová
By Jakub Meinlschmidt