Jarka Jelinkova
Základní recept na domácí zmrzlinu
Má oblíbená jídla před asi 8 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 2 šálky kr. cukr
- 1 l mléko
- 100 g máslo
- 1 lžička kukuřičný škrob
- 5 ks žloutku
Postup
Máslo necháme rozpustit na mírném ohni, přidáme mléko a přivedeme do varu. V druhé misce smícháme cukr, škrob, žloutky. Utřeme hladkou hmotu, do které přidáme trochu teplého mléka.
Pak rozmíchané mléko přidáme k mléku v hrnci a za stálého míchání přivedeme do varu. Když hmota vře, odstraníme z ohně a vložíme do studené vodní lázně. Hmotu neustále mícháme, dokud nevychladne.
Vychladlou hmotu navrstvíme do formiček a odložíme do mrazáku ztuhnout.
* TIP: přidat můžeme různé rozmixované ovoce nebo čokoládu, nasekané ořechy, mandle, vanilkový lusk, ...
Zdroj: Vk