Jarka Jelinkova
Čokoládový dort s tvarohovým krémem
Má oblíbená jídla před více než 8 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 1/2 šálku máslo
- 1 šálek kr. cukr
- 2 ks vejce
- 1/2 šálku mléko
- 1 a 1/4 šálku hladká mouka
- 1/2 šálku kakao
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky sůl
- 1/4 šálku převařená voda
- 2 lžičky instantní káva
- 250 g jemný tvaroh nebo smetanový sýr
- 1/3 šálku moučkový cukr
- 1/4 šálku arašídové máslo
- 1/2 šálku zakysaná smetana
- 1 ks vejce
- 1 lžička kukuřičný škrob
- 1/2 šálku bílý řecký jogurt
- 2 lžíce arašídové máslo
- 2 lžíce moučkový cukr
- kakao na zdobení
Postup
Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 20 cm, dno i boky vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejte na 175 stupňů a můžeme se pustit do přípravy.
Ve velké misce utřeme máslo s cukrem do pěny, postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vyšleháme. Přidáme mléko, mouku smíchanou s kakaem, práškem do pečiva a špetkou soli. Na závěr přimícháme vychladlou kávu a krátce šleháme mixérem.
Tvaroh utřeme s moučkovým cukrem do hladké hmoty, přidáme máslo, zakysanú smetanu, škrob a vajíčko.
1/3 těsta nalijeme na dno formy, navrstvíme tvarohovou nádivku (1/3) a navrstvíme zbylé těsto. a jěšte tvarohovou náplň. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 50 - 55 minut. Po upečení formu vyjmeme a necháme na mřížce zcela vychladnout.
Na vrch navrstvíme glazuru z bílého jogurtu, cukru a arašídového másla. Ozdobíme ještě kakaem a můžeme podávat.
Zdroj: Cafedelites