Jarka Jelinkova
Čokoládová bábovka s vlašskými ořechy
Má oblíbená jídla před více než 8 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 180 g máslo
- 150 g hořká čokoláda
- 6 ks vejce
- 100 g kr. cukr
- 80 g moučkový cukr
- 1 bal. vanilkový cukr
- 1 ks citron - kůru
- 150 g polohrubá mouka
- 1/2 bal. prášek do pečiva
- špetka sůl
- 1 lžíce kakao
- 50 g mleté vlašské ořechy
- 150 g celé vlašské ořechy
- 200 g hořká čokoláda
- 40 g máslo
Postup
Máslo si rozpustíme v malém hrnci. Když máme máslo rozpuštěné, odstraníme ho z ohne přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu. Mícháním ji rozpustíme.
Bílku a žloutku si oddělíme. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Postupně k nim přidáváme kr. cukr. Žloutky si vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a připravenou čokoládu. Následně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, špetkou soli, kakaem a mletými ořechy. Důkladně promícháme a nakonec vařečkou přimícháme vyšlehaný sníh z bílků a celé ořechy.
Takto připravenou hmotu vylijeme do formy na bábovku, kterou jsme si předem vymastili tukem a vysypali moukou.
Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 50-55 minut.
Upečenou bábovku necháme ve formě trochu vychladnout a následně ji vyjmeme.
Hořkou čokoládu si rozpustíme spolu s máslem a polijeme celý povrch. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!
Zdroj: Receptinabrzinu