Jarka Jelinkova
Oříšková roláda BEZ MOUKY připravena za pár minut
Má oblíbená jídla před více než 8 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 4 ks vejce
- 4 lžíce kr. cukr
- 1 bal. vanilkový cukr
- 50 g mleté vlašské ořechy
- 200 g zakysaná smetana
- moučkový cukr podle chuti
Postup
Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáme kr. a vanilkový cukr. Když máme tuhou lesklou pěnu, přidáme vidličkou rozmíchané žloutky a nakonec jen zlehka vařečkou vmícháme mleté ořechy.
Připravíme si plech, vyložíme ho pečícím papírem a navrstvíme tenkou vrstvu těsta. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 12-15 minut.
Ihned po upečení stáhneme papír (Pokud se vám nedaří, přikryjte papír navlhčenou utěrkou, chvíli počkejte a zkuste to znovu. Papír by se měl od těsta odlepit.)
Zakysanou smetanu utřeme s moučkovým cukrem a potřeme těsto. Srolujeme a odložíme do chladničky. Vrch před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: Coolinarika