Jarka Jelinkova
Nejlepší ECLAIRs
Má oblíbená jídla před více než 8 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 200 ml voda
- 100 ml olej
- 6 lžic hladká mouka
- 4 ks vejce
- 600 ml mléka
- 100 g kr. cukr
- 2 bal. čokoládový pudink
- 100 g máslo nebo margarín
- 2 lžíce moučkový cukr
- šlehačka a moučkový cukr
Postup
Vodu a olej dáme sevřít do hrnce na mírném ohni. Když voda vře, přidáme hladkou mouku a mícháme, dokud se hmota nezačne oddělovat od dna a stěn hrnce. Hrnec s hmotou odstavíme, hmotu přendáme do druhé misky, aby dříve vychladla. Do studené hmoty přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým vajíčkem důkladně mixérem vyšleháme.
Těsto přendáme do cukrářského sáčku a na papírem vyložený plech na pečení stříkáme "čárky" o délce cca 5 cm. Dáme péct do předem vyhřáté trouby při teplotě 200 stupňů cca 30-40 minut, podle toho jak hrubé máte nastříkané "čárky". Troubu během pečení neotvíráme, jinak by vám mohlo těsto spadnout a už neporoste.
Po upečení troubu vypneme, dvířka mírně pootevřeme a necháme ještě Eclair cca 10 minut odstát a až poté je vyjmeme. Necháme mírně vychladnout a překrojíme zoubkovaným nožem. Necháme zcela vychladnout.
Do mléka přidáme kr. cukr a necháme ho na mírném ohni rozpustit, přidáme čokoládový pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
Máslo nebo margarín vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme po lžících vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém, který přendáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na jednu část Eclair.
Na čokoládový krém nastříkáme šlehačku a zavřeme Eclair druhou polovinou těsta. Vrch jemně poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
Zdroj: Brzikolaci