Jarka Jelinkova
Falešné Eclair s pařížskou šlehačkou
Má oblíbená jídla před více než 8 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 1 bal. dlouhé dětské piškoty
- 2 bal. Pařížská šlehačka Dr. Oetker
- 80 g tmavá čokoláda
- 1 lžíce rostlinný olej
- kokos na posypání
Postup
Tmavou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme lžíci oleje a důkladně promícháme.
Dlouhé dětské piškoty poklademe na pečící papír a lžící naneseme rozpuštěnou čokoládu po celé její délce. Jemně posypeme kokosem a necháme ztuhnout.
Na druhý papír na pečení poklademe další piškoty a do cukrářského sáčku dáme vyšlehanou pařížskou šlehačku.
Pěkně tvarujeme šlehačku na piškotu a druhou (s čokoládou) šlehačku zakryjeme. Odložíme do chladničky ztuhnout a podáváme.
Zdroj: Coolinarika