Jarka Jelinkova
Krémové kostky se šlehačkou
Má oblíbená jídla před více než 8 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 6 ks bílku
- 6 lžic kr. cukr
- 3 lžíce polohrubá mouka
- 40 g kakao
- 1 lžička prášek do pečiva
- 600 ml mléka
- 6 ks žloutku
- 10 lžic kr. cukr
- 1 bal. vanilkový pudink
- 3 lžíce hladká mouka
- 250 g máslo
- 500 ml smetana ke šlehání
Postup
Bílky si vyšleháme na tuhý sníh. Průběžně za stálého šlehání přidáváme cukr.
Mouku si smícháme s práškem do pečiva a kakaem a vmícháme k vyšlehaným bílkům. Takto připravené těsto si navrstvíme na vyšší plech, který jsme si předem vyložili papírem. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 10 minut.
Upečené těsto necháme vychladnout.
Z mléka, pudinku, cukru, mouky a žloutků si uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout. Občas promícháme.
Máslo si vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlou vanilkovou hmotu.
Na vychladlé těsto si navrstvíme krém a na krém vyšlehanou šlehačku. Ozdobíme podle svých představ. Dáme do lednice na minimálně 3 hodiny. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Zdroj: Coolinarika