Jarka Jelinkova
Slavnostní roláda s ovocem
Má oblíbená jídla před více než 8 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 5 ks vajec
- 5 lžic kr. cukr
- 5 lžic hladká mouka
- 2 ks žloutky
- 500 ml mléko
- 2 bal. vanilkový cukr
- 4 lžíce kr. cukr
- 50 g kukuřičný škrob
- 3 lžíce hladká mouka
- 150 g máslo
- 100 g moučkový cukr
- banány, jahody
- 50 g čokoláda
- 1/2 lžičky olej
Postup
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a připravíme si těsto. Vajíčka utřeme s cukrem do tuhé pěny, do které vařečkou jemně vmícháme hladkou mouku.
Těsto navrstvíme na velký plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Upečeme po dobu 15 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
450 ml mléka dáme do hrnce spolu s vanilkovým a kr. cukrem. Ve zbylém mléce utřeme žloutky, kukuřičný škrob, mouku a přidáme tuto hmotu do horkého mléka s cukrem. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme vychladlý pudink a vyšleháme nadýchaný krém.Připravíme si formu srnčí hřbet. Upečené těsto překrojíme na 3 části.
Jednu část uložíme do srnčího hřbetu, navrstvíme trochu krému a uložíme banány. Zakryjeme je krémem, položíme druhý plát těsta. Navrstvíme trochu krému, poklademe jahody, maliny, borůvky nebo jiné ovoce a nakonec položíme třetí plát těsta.
Necháme v chladničky nejlépe celou noc a ráno vyklopíme z formy. Vrch ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej.
Zdroj: Coolinarika