Jarka Jelinkova
Čokoládová poleva
Má oblíbená jídla před téměř 9 roky z mnamky-recepty.webnoviny.sk
Ingredience
- Čokoládová poleva č. 1:
- 80 g cukru
- 4 lyžice vody
- 80 g čokolády
- maslo
- Čokoládová poleva č. 2:
- 50 g práškového cukru
- 1 bielok
- citrónová šťava
- 50 g čokolády
- Čokoládová poleva č. 3:
- 100 g čokolády
- 6 lyžíc oleja
- Čokoládová poleva č. 4:
- 120 g čokolády
- 120 g cukru
- 6 lyžíc vody
- 50 g masla
- Suroviny: bielok, citrónová šťava, čokoláda, cukor, kryštálový cukor, maslo, olej, práškový cukor, voda
Postup
Reklama:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Viacero variant prípravy čokoládovej polevy.
SurovinyČokoládová poleva č. 1:80 g cukru4 lyžice vody80 g čokoládymasloČokoládová poleva č. 2:50 g práškového cukru1 bielokcitrónová šťava50 g čokoládyČokoládová poleva č. 3:100 g čokolády6 lyžíc olejaČokoládová poleva č. 4:120 g čokolády120 g cukru6 lyžíc vody50 g masla
Postup prípravyKrok 1Čokoládová poleva č. 1:
V malom kastróliku rozpustíme 80 g cukru so 4 lyžicami vody, pridáme 80 g čokolády a za stáleho miešania roztopíme, až kým sa nám všetko neprepojí. Pridáme trochu masla.Krok 2Čokoládová poleva č. 2:
K 50 g práškového cukru pridáme rozšľahané bielka, citrónovú šťavu a rozpustenú čokoládu. Všetko dobre premiešame.Krok 3Čokoládová poleva č. 3:
Roztopíme čokoládu so 6 lyžicami oleja, kým je zmes hladká. Hustota glazúry závisí od toho, či pridáme viac či menej oleja.Krok 4Čokoládová poleva č. 4:
Cukor, čokoládu a vodu privedieme do varu cez nízku teplotu, až kým zmes nezhustne. Pridáme maslo, premiešame a odstránime z tepla. Keď glazúra trochu vychladne, polejeme dezert.
Reklama:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Podobné MŇAMKY recepty:Čokoládová polevaRoláda bez polevyCuketové rolkyStratené kuracie stehnáKokosové štangličky
Druh Receptu: Dezerty
Suroviny: bielok, citrónová šťava, čokoláda, cukor, kryštálový cukor, maslo, olej, práškový cukor, voda
Komentáre k receptu
setTimeout(function(){
(function($) {
$(function() {
if (!$('#fb-root').size()) {
$('body').append('');
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) {return;}
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/sk_SK/all.js#xfbml=1";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
}
});
$.post('http://mnamky-recepty.webnoviny.sk/wp-admin/admin-ajax.php', {
action: 'fbc_ping',
post_id: '1595',
nonce: '6c8fee6d2c'
});
})(jQuery);
}, 3000)
Miloš Tuhovčák píše:
23. november 2015 o 22:41
no to som zvedavý
Darina Brindzakova píše:
28. august 2013 o 13:24
paci samy to
Darina Brindzakova píše:
28. august 2013 o 13:24
paci samy to
Čokoládová poleva č. 1:
V malom kastróliku rozpustíme 80 g cukru so 4 lyžicami vody, pridáme 80 g čokolády a za stáleho miešania roztopíme, až kým sa nám všetko neprepojí. Pridáme trochu masla.
Čokoládová poleva č. 2:
K 50 g práškového cukru pridáme rozšľahané bielka, citrónovú šťavu a rozpustenú čokoládu. Všetko dobre premiešame.
Čokoládová poleva č. 3:
Roztopíme čokoládu so 6 lyžicami oleja, kým je zmes hladká. Hustota glazúry závisí od toho, či pridáme viac či menej oleja.
Čokoládová poleva č. 4:
Cukor, čokoládu a vodu privedieme do varu cez nízku teplotu, až kým zmes nezhustne. Pridáme maslo, premiešame a odstránime z tepla. Keď glazúra trochu vychladne, polejeme dezert.