Jarka Jelinkova
Slavnostní BOLERO řezy
Má oblíbená jídla před asi 9 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 6 ks vejce
- 6 lžic moučkový cukr
- 6 lžic olej
- 6 lžic teplá voda
- 6 lžic polohrubá mouka
- 1/2 bal. prášek do pečiva
- 2 lžíce kakao
- 500 g jemný tvaroh
- 3 lžíce moučkový cukr
- 1 bal. vanilkový cukr
- 3 lžíce kukuřičný škrob
- 3 lžíce kr. cukr
- višňový kompot
- 200 ml smetana ke šlehání
- 200 g tmavá čokoláda
- 200 g moučkový cukr
- 150 g máslo
Postup
Vajíčka si spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a spojíme. Takto připravenou hmotu si vylijeme na vyšší plech, který jsme vystlali papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů půl hodinu. Upečený korpus necháme vychladnout.
Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem mixérem.
Připravíme si višňovou nádivku. Do hrnce si dáme celé višně, přidáme cukr a zalijeme to višňovou šťávou, do které jsme přidali škrob. Vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.
Smetanu dáme do hrnce, přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Když máme rozpuštěnou čokoládu, necháme vychladnout.
Máslo si vymícháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme čokoládovou hmotu.
Na korpus natřeme tvarohovou náplň, natřeme višňovou náplň a nakonec navrstvíme pařížský krém a pěkně uhladíme. Dáme do chladničky ztuhnout. Povrch ozdobíme podle sebe, strouhanou čokoládou, šlehačkou nebo čokoládovou polevou. Dobrou chuť!