Jarka Jelinkova
Univezálny maslový krém
Má oblíbená jídla před asi 9 roky z www.mnamky-recepty.sk
Ingredience
- 250 g masla
- 4 žĺtka
- 1 šálka cukru
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- Suroviny: cukor, maslo, vanilkový cukor, žĺtok
Postup
Reklama:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Suroviny250 g masla4 žĺtka1 šálka cukru100 g práškového cukru1 vanilkový cukorPostup prípravyKrok 1Pripravíme si parný kúpeľ.Do misky nad paru si dáme vaječné žĺtka pridáme šálku cukru a šľaháme nad parou do zhustnutia.Potom odstavíme a necháme vychladnúť.Maslo si vyšľaháme v inej miske s trochou práškového cukru,potom pridávame žĺtkovo cukrovú zmes .Pridáme vanilkový cukor .Poriadne šľahačom prešľaháme a až potom plníme zákusky a torty..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Podobné MŇAMKY recepty:Krémy do tôrt a do zákuskov Krémy úplne jednoduché..Vhodné do tôrt aj do zákuskov.Anglický maslový krém s biekou čokoládou Používam ho na zdobenie maffin...Maslový koláč s ríbezľovým džemom http://ywettrecepty.blogspot.sk/2013/02/maslovy-kolac-s-ribezlovym-dzemom.htmlRafaelo krém krém vhodný do tôrt a zákuskov..Citrónový krém (Lemon kurd) Citrónový krém - je to ľahký puding s citrónom..Pôvodom z…
Druh Receptu: Dezerty, sladkosti
Značky: sladké
Suroviny: cukor, maslo, vanilkový cukor, žĺtok
Komentáre k receptu
(function($) {
$(function() {
if (!$('#fb-root').size()) {
$('body').append('');
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) {return;}
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/sk_SK/all.js#xfbml=1";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
}
});
$.post('http://www.mnamky-recepty.sk/wp-admin/admin-ajax.php', {
action: 'fbc_ping',
post_id: '9653',
nonce: 'f0db1fb325'
});
})(jQuery);
Monika Šivová píše:
25. jún 2015 o 11:56
jg
Majka Jakubovská píše:
28. máj 2015 o 16:56
zdá sa mi veľa cukruuu
Simona Sanitraková píše:
22. máj 2015 o 21:11
Vždyť to je “základní žloutkový krém”, tak, jak se dělal dřív. Než jsme si to vylevnili a zjednodušili pudingem. Mám recept i na pravý puding ze 12-ti vajec. Je na to speciální forma (stará tak cca 80-100let). Puding se vaří cca 40 minut ve vodní lázni. A je to ten nejluxusnější moučník, jaký si umíte představit….
Nadežda Lackovičová píše:
21. máj 2015 o 19:59
no určite vyskúšam
Anna Polačeková Mgr píše:
21. máj 2015 o 18:28
Catherine_áno smelo môžeš tak použiť,neboj sa,poťahovka nezmäkne,netopí sa a nerobí žiadnu galibu.
Eva Katonová píše:
21. máj 2015 o 16:11
vyskúšam
Eva Katonová píše:
21. máj 2015 o 16:11
vyskúšam
Mária Marečeková píše:
21. máj 2015 o 15:26
VÝBORNÝ KRÉM.
Marie Kort píše:
21. máj 2015 o 14:56
Je tak určitě lepší a líp drží
Bronislava Mezuliáníková píše:
9. máj 2015 o 17:56
Dělám taky jen ale dávám celé vejce a na 1 vejce 5dkg cukru. a rum. je velmi kvalitní
Catherine Gerhardt píše:
9. máj 2015 o 10:56
chcem sa spytat ci sa da pouzit aj na potretie torty pod fondan…ci potom lepi a neprepusti von plnku ..dakujem
Jana Jurašková Matulová píše:
9. máj 2015 o 10:56
také dělám a přidáma kávu nebo karamel je to perfektní
Ewa Laky Kudiová píše:
9. máj 2015 o 9:26
Poznám je výborný
Emilia Murarikova píše:
8. máj 2015 o 20:57
Ja ho robím tiež, ale nečakám dokiaľ vychladne hneď do teplého dám maslo a tak vyšľahám. Zo začiatku sa zdá,že je to riedke ale, keď to celé aj s maslom trochu vychladne došľahám to na úplnú penu. Skúste ešte miesto kakaa dať zmäknutú tabličku čokolády.
Vlasta Brunclíková píše:
8. máj 2015 o 18:56
toto jsem se naučila od své mamky dělám jej pokažde když peču, Dá se přidat kakao, nebo kokos nebo ořechy vše je výborné
Vlasta Brunclíková píše:
8. máj 2015 o 18:56
toto jsem se naučila od své mamky dělám jej pokažde když peču, Dá se přidat kakao, nebo kokos nebo ořechy vše je výborné
Helena Dubnická píše:
8. máj 2015 o 15:56
ano delam taky je dobry
Pripravíme si parný kúpeľ.Do misky nad paru si dáme vaječné žĺtka pridáme šálku cukru a šľaháme nad parou do zhustnutia.Potom odstavíme a necháme vychladnúť.Maslo si vyšľaháme v inej miske s trochou práškového cukru,potom pridávame žĺtkovo cukrovú zmes .Pridáme vanilkový cukor .Poriadne šľahačom prešľaháme a až potom plníme zákusky a torty..