Jarka Jelinkova
Letní řezy "Mojito"
Má oblíbená jídla před více než 9 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- korpus: 5 vajec 5 lžic cukru 1 lžíce oleje 5 lžic hl. mouky Krém: 1 šlehačka (200ml) 1 tvaroh zakysaná smetana nebo bílý jogurt (200g) salko nebo mouč. cukr podle chuti 1 limetka máta
Postup
Ušleháme celá vejce společně s cukrem. Do vzniklé pěny zašleháme olej a po lžících opatrně vmícháme mouku. Rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a pečeme na 180°C asi 10 minut. Upečený plát necháme vychlanout.
Šlehačku ušleháme, ke konci přidáme cukr nebo salko. Vmícháme zakysanou smetanu a nakonec tvaroh a případně dosladíme. 1/3 krému dáme stranou, do zbývajícího vmícháme nadrobno posekané lístečky máty a šťávu a nastrouhanou kůru z limetky.
Vychladlý plát těsta rozdělíme podélně na třetiny, promažeme ochuceným krémem. Poskládáme na sebe, povrch pomažeme odloženým bílým krémem a dáme vychladit. Můžeme ale i dát na hodinku, dvě do mrazáku, získáme tak osvěžující mraženou pochoutku- v těchto vedrech tuhle variantu DOPORUČUJI!!! Před podáním ozdobíme plátky limetky, kůrou a mátou.