Jarka Jelinkova
Výborný čokoládový zákusek
Má oblíbená jídla před více než 9 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 3 ks vejce
- 250 g moučkový cukr
- 2 lžíce kakao
- 70 ml olej
- 30 ml mléko
- 350 g polohrubá mouka
- 1 bal. prášek do pečiva
- 700 ml smetana ke šlehání
- 70 g kr. cukr
- 150 g tmavá čokoláda
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 1 lžíce rum
- 150 g tmavá čokoláda
- 2 lžíce olej
Postup
Připravíme si plech na pečení o velikosti 25 x 30 cm, který vyložíme papírem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, přidáme kakao, olej, mléko a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Připravené těsto navrstvíme na plech a pečeme cca 20 - 25 minut. Upečené těsto rozdělíme na polovinu.
Smetanu, cukr, vanilku a rum vyšleháme do tuhé šlehačky. Čokoládu nad párou rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Přidáme ji k vyšlehané šlehačce a spojíme.
Na jeden plát těsta navrstvíme krém, pěkně uhladíme a položíme druhý plát těsta. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali olej. Dobrou chuť!
Zdroj: Citromhab