Jarka Jelinkova
Sladký koláč od Mozarta
Má oblíbená jídla před více než 9 roky z www.nejrecept.cz
Ingredience
- 5 ks vejce
- 150 g kr. cukr
- 160 g polohrubá mouka
- 1 bal. prášek do pečiva
- 200 ml olej
- 150 g mleté vlašské ořechy
- 500 ml mléka
- 200 g kr. cukr
- 2 bal. vanilkový pudink
- 2 lžíce kukuřičný škrob
- 250 g máslo
Postup
Vajíčka si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec i mleté vlašské ořechy.
Takto připravené těsto si navrstvíme na plech, který jsme si vyložili papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Když vidíme, že těsto začíná stoupat, teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme cca 25 minut.
Upečené a vychladlé těsto si rozřízneme na polovinu.
Připravíme si krém. Do mléka si přidáme cukr a dáme na oheň. Následně přidáme pudinkové prášky a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Přidáme i kukuřičný škrob a vaříme do zhoustnutí.
Máslo si vymícháme do pěny a po lžících přidáváme vychladlý krém. Vymixujeme na krémovou hmotu.
Začneme vrstvit. Na jeden plát těsta si navrstvíme polovinu nádivky a položíme druhý plát těsta. Navrstvíme zbývající krém a vrch ozdobíme mletými vlašskými ořechy. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Zdroj: Tortekolaci