Jarka Jelinkova
Domáce Ferrero Rocher
Má oblíbená jídla před téměř 10 roky z najrecept.sk
Ingredience
- orechy - 180 g jemnych oplatkov s lieskovcovou ( arasidovou) naplnou ( napr. Zlate oplatky, Horalky a pod.)
- orechy - 50 g nadrobno nasekanych lieskovcov ( bez supky a doporucujem oprazit na suchej panvici)
- orechy - 100 g na obalovanie ( bez supky a doporucujem oprazit na suchej panvici)
- Nutella - 450 g
- čokoláda - 100 g na polevu ( do cokolady mozno pridat trochu stuzeneho tuku na rozriedenie)
Postup
Plnene oplatky nastruhame, pridame do nich Nutellu a nadrobno nasekane lieskovcove orechy.
V ziadnom pripade lieskovce nezamente za ine orechy.
Ak nemame lupane lieskovce, dame ich na plech do vyhriatej rury ( cca 10 min.) obcas premiesame a este horuce dame do utierky a jemnym suchanim olupeme supku.
Liekovce posekame nadrobno.
Vsetko spolu premiesame.
Mozeme odlozit do chladnicky zmes zachladit, lepsie sa pracuje so schladenou masou.
Pomocou malych lyziciek odoberieme maly kusok a tvarujeme gulku, ktoru este obalime v pripravenyc nasekanych lieskovcoch.
Pre zjednodusenie prace mozeme vsetky lieskovce pridat naraz do masy a tak na zaver uz neobalujeme v posekanych lieskovcoch.
Bonbony ulozime do chladnicky zachladit a dame rozpustit nad paru cokoladu.
Mozeme pridat trochu Cery na zriedenie cokolady.
Bonbony polejeme cokoladou a ukladame na tacku vylozenu s papierom na pecenie a nechame stuhnut cokoladu.
Ulozime do papierovych kosickov.
Z uvedeneho mnozstva vyjde okolo 35-40 bonbonov. Prajem vam prijemne mlsanie!