Jarka Jelinkova
Osvěžující straciatella
Má oblíbená jídla před téměř 10 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- Korpus: 3 vejce, 60 g cukru, 60 g hladké mouky, 2 lžíce oleje, 20 g kakaa, 1/2 prášku do pečiva Krém: 500 g jogurtu (nejlépe Hollandia), 500 ml šlehačky Rama Cremefine na šlehání, 1 vanilkový cukr, 100 g hořké čokolády, 100 g čokolády Margot, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker Na ozdobu: Ledové kaštany
Postup
Vejce (celá) ušleháme do pěny z cukrem, poté přišleháme olej, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do peč. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme cca 10 minut.
Šlehačku ušleháme s vanilk. cukrem, ve 100 ml studené vody si ve velké míse rozmícháme želatinový ztužovač a postupně přidáváme jogurt, pak ušlehanou šlehačku a nakonec nastrouhanou (na hrubém struhadle) čokoládu a margotku.
Krém naneseme na upečený korpus a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak zdobíme nahrubo nastrouhanými "Ledovými kaštany"