Jarka Jelinkova
Kotlety New York
Má oblíbená jídla před asi 10 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- cca 1 kg vepřové pečeně s kostí vcelku 1 sáček grilovacího koření 1 kořen zázvoru 3 stroužky česneku 1 lžička provensálského koření 2 lžíce protlaku 2 lžíce oleje 1 velká cibule 1 smetana 12 % jíška Knorr světlá podravka, sůl, pepř
Postup
Maso nařežeme k spodní kosti, nedořezáváme až dolů, aby maso drželo pohromadě podél kosti a jednu mezi kostí, vzniknou tak dvě kotlety jedna s kostí a jedna bez. Do každé z kotlet dáme půl kolečka cibule a pomažeme celé marinádou z koření, česneku, nastrouhaného zázvoru, oleje a protlaku- aj v mezerách. Dáme do pekáčku marinovat do druhého dne. Dáme péct na 200°C cca hodinku přiklopené, pak jen chvilku na barvičku. Můžeme podávat bez omáčky, ale já ji dělám, je to šmakovnější. Maso vyndáme z pekáčku a výpek dáme na plotnu a vyvaříme, posypeme podravkou když je třeba a podlejeme vodou cca 200 ml. Zahustíme jíškou Knorr a provaříme. Přilijeme smetanu a promícháme a je hotovo.