Jarka Jelinkova
"Tiramisu" roláda
Má oblíbená jídla před asi 10 roky z www.recepty.cz
Ingredience
- Vejce 5 ks
- Cukr krupice 100 g
- Polohrubá mouka 100 g
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Ztužovač šlehačky 1 ks
- Moučkový cukr -dle chuti,2 - 3 lžíce
- Pomazánkové máslo 1 ks
- Dětské piškoty -24- 26 ks
- Káva -uvařená,silná.Malý 1 šálek
- Hnědý rum -dle chuti
- Kakao -na posypání
Postup
Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem, pak vmícháme mouku a na závěr i tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Ještě horký plát svineme (i s pečícím papírem) do rolády a necháme vychladnout. Pak papír odstraníme a roládu natřeme větší polovinou krému. Piškoty namočíme do silné kávy ochucené rumem a ve dvou řadách narovnáme na krém. Roládu (těsto) můžeme kávou i pokapat během rolování. Stočenou roládu potřeme zbytkem krému a posypeme kakaem. Dáme do chladna proležet, pak roládu nakrájíme na plátky.
Krém: šlehačku se ztužovačem vyšleháme skoro dotuha,pak přidáme cukr, pomazánkové máslo a došleháme do hladkého krému.